sábado, 18 de março de 2017

Solidaj drinkaĵoj



Gusto

La drinkaĵo

Solidaj drinkaĵoj. Ĉu vi jam pensis pri peco da "caipirinha"(1)? Mordo da "mojito"(2)? Peco da" prosecco"(3) kun vanilo? Ili estas la drinkaĵoj el gelateno, malgrandaj, koloraj kaj alkoholaj kuboj. Iom post iom ili progresas en la trinkejoj de Parizo kaj Nov-Jorko. "Kia ajn drinkaĵo povas fariĝi maĉebla peceto", skribas la ĵurnalistino Betty Hallock en Los Angeles Times.

La maniero por prepari ilin hejme: utiligu duonon ĝis trikvaronoj da sengusta gelatena folio por ĉiuj 30 gramoj da likvo, metu en formujojn por glacio (se ĉi tiuj havas amuzajn formojn, plej bone), kaj lasu ripozi dum la tuta nokto. Por fortaj drinkaĵoj, kiel martinio, uzu siropon faritan el bolanta akvo kaj sukeron por dilui.

Toston kaj bonan apetiton!

Rimarkoj de la tradukisto

(1) Caipirinha - Brazila drinkaĵo farita el citrono premita, sukero, glacio, ĉio miksita kun brando.

(2) Mojito - Koktelo kun blanka rumo el Kariba Maro

(3) Prosecco - Blanka ŝaŭmanta vino.

Fonto: Revista da Semana. Edição 9, Ano 1, nº 9 – página 27. Editora Abril – 29/10/2.007 – el Brazilo

Tradukis Esperanten: José Roberto Ruiz

Reviziis: Antônio Carlos Rodrigues Prado

Nenhum comentário:

Postar um comentário